Lazackockák Cukkinispagettivel

post-featured-image

A következő recept az egyik nagy kedvencem . Ritkán eszem mert nem felénk a lazac nem olcsó, de egy éttermi vacsinál ezerszer többet ér.

Hozzávalók egy adaghoz:

 

·         250g lazac steak

·         370g cukkini

·         10g mozzarella sajt kockákra vágva

·         Néhány rukkola és béby spenót levél

·         Egy gerezd fokhagyma

·         Só-fekete bors

·         Néhány csepp fehér borecet-vagy citromlé

·         Tört chili paprika mix

·         Sütéshez olívaolaj 1ek, és egy kevés teavaj.

 

Elkészítés:

Mivel az ételeimet tervezni szoktam nem olvasztom meleg vízben a lazacot hanem már előtte 2 nappal beraktam a hűtőbe. Meleg vízben olvasztáskor sok értékes zsiradékot mosunk le a halról. A leöblített cukkinit zöldséggyaluval reszeld spagetti formájúra  hosszában. Ezt egy nagyobb tálba félre teszed.

Az olíva olajat és a vajat kissé felhevíted, rányomod a fokhagymát a fokhagyma nyomóval, majd kis kevergetés mellet pár percet (1-2p) pirítod. A kockákra vágott lazacot szépen egyenként beleteszed a serpenyőbe. Letakarod és egy-két percig hagyod pirulni. (6 fokozatú tűzhelyen 3-4 között) Két perc elteltével egyenként szépen megforgatod a kockákat, majd ismét kb. két percig pirulhatnak.

Ha ez megvan, tányérba szépen kirakod őket, óvatosan mert könnyen szét lehet törni a falatokat. A serpenyőben maradt lére rá teszed a spenót-ruccola leveleket, kicsit fonnyasztod, (ez a lépés kihagyható de ha gyorsabb ürülést szeretnél akkor ajánlott) ha már összeestek mehet a reszelt cukkini. Többszöri kevergetés mellett szintén elég másfél két és fél percig párolni, közben jöhet a só és bors, meg a pár csepp borecet, vagy citromlé. Ezután add hozzá a már kihűlt lazackockákat. Forgasd össze a spagettivel. A tűzhelyet leveszed nullára és letakarva hagyod addig állni míg a sajtot felkockázod. Ha készen vagy már tálalható is az étel a serpenyőből a tányérra. Add hozzá a sajtkockákat és ízesítsd tört chilivel.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Tápérték

Összsúly: 630g

Fehérje: 56,66g

Szénhidrát: 13,30g

Zsírok: 37,98g

Energia : 621 kcal

 

Ár: kb.  6-7€