Étrendi kihívások és győzelmek

post-featured-image

 

Szeretem a kihívásokat, mert rengeteg tapasztalatot szerzek általuk és mindig előre mozdítanak. A tanítványaim közt a csoportban gyakran illesztünk az edzésekbe kihívás szerű feladatokat és ezek nem kizárólag fizikai teljesítményre fókuszáló kihívások.

Az edzők gyakran küzdenek azzal a jelenséggel, hogy a haladó ügyfeleik nem fejlődnek esztétikailag. Szerintem az nem is edző aki 1-2 év után már nem tudja fejleszteni a vendégeit. Hiszen tudjuk, hogy egy kezdő az első ciklusokban úgy fejlődik mint a gomba.

Az egyhelyben toporgás elérkezte már akár fél év után is jelentkezhet. Itt szokta feladni a legtöbb ügyfél és sokszor az edzők is.

Egy edzőnek nem lehet elég az, ha csak az edzésben szakértő. Előbb vagy utóbb foglalkoznia kell az ügyfelei étkezésével is, ami a személyes véleményem szerint sokszorosan bonyolultabb dolog, mint az erő, tömeg vagy képességfejlesztés.  Ezt jóléti helyeken egyébként közös munkával szokás csinálni (edző+dietetikus+ pszichológus stb.) de országunkban a szociális helyzet egyelőre ezt még sajnos nem teszi lehetővé a többség számára.

Én e tekintetben úgy érzem előnyben vagyok a többi edzővel szemben mert a táplálkozás tudományát még jóval az edzői képzéseim előtt elkezdtem kutatni.

2014 ben is csináltam a csapatomnak egy 40 napos étrendi kihívást ahol még egységes alapelvek szerint kellett minden résztvevőnek étkeznie. Felállítottam a javasolt élelmiszerek listáját, a kíméletes konyhai eljárásokat, a nassolási alternatívákat, mennyiségeket stb.  Sikerrel zártuk a 40 napot mert minden résztvevő közérzetjavulásról , energikusságról és fogyásról számolt be a végénJ

Most 2016 ban is csináltam egy étrendi kihívást a tanítványaimnak de ezúttal már jóval kifinomultabb rendszer szerint nyomtuk.  A rendszer neve online őrszem

·         Laborvizsgálatok

·         Egyéni étrendi javaslatok a cél érdekében (fogyás/izomtömeg növelés/egészségügyi panaszok helyrehozása)

·         Teljes étrendi naplózás 60 napon át

·         Heti kiértékelés és segítségnyújtás egyénileg

A hajam kihullott mire átböngésztem hétvégenként mind a 10 résztvevő összes kalóriabevitelét és a bevitt élelmiszereket. De megérte. Óriási eredmények születtek.

Azért írom, hogy Óriási mert többségben haladókról volt szó. Olyan egyéneknél értünk el újra célokat, akiknél a mérleg mutatója már régóta ugyanott álldogál. Egyeseknél újra változtak a ruhaméretek és még szívesebben néznek tükörbe.

Mitöbb, rengeteg tapasztalatot szereztek étkezés terén. Többen voltak köztük olyanok, akik folyamatosan ezzel jöttek nekem :

„Árpi én totál odafigyelek a kajára alig eszek, és még mindig nem ment le a hasamból semmi“

Ők rengeteget profitáltak, mert megtanulhatták hol is kezdődik az egészséges étkezés. A két hónapos segítségnyújtás után már új szokásaik alakultak ki melyek egy életen át kísérni fogják őket az útjukon.

Eredmények:

·         Jancsó Tamás   -1 kg

·         Molnár Gréti  + 2 kg izom (maxolásvideó)

·         Marosi Krisztina  – 3,9 kg (tökéletes elégedettség)

·         Nagy Erika – 3,5 kg  (tökéletes elégedettség)

·         Mónika Takács – 1,5 kg (főleg egészségügyi javulás volt a cél)

·         Tóth Enikő  – 3,2 kg (Sikerült moderálni a Junk food étkezését)

·         Nagy Zsanett  -2 kg ( 3 éve a tanítványom én óriási eredménynek könyvelem el)

·         Spalek Andrea – 1,5 kg

·         Garay Anikó – 2,9 kg

·         Gőgh Lajos Luigi – 6,6 kg (kezdő tanítvány, itt még gyorsan potyognak a kilók)

mindenki

A nevekhez belinkeltem a résztvevők facebook profilját ha esetleg kérdéseid vannak a tapasztalataikkal kapcsolatosan akkor bátran vegyed fel a kapcsolatot bármelyikükkel.

Ha téged is érdekel a rendszer amelynek segítségével hosszú távon is lehet fejlődni és megtanulhatsz egészségvédően táplálkozni akkor fordulj hozzám bizalommal.