Bianka sikersztorija

post-featured-image

Bianka Dóczé 2017 januárjában kérte először a segítségünket .

Bia gyermek kora óta sportol. Általánosban úszás, gimiben aerobic, futás, biciklizés.  34 éves  és általában 63 kg a megszokott súlya ami 171 cm-es magasságára kb. optimálisnak is mondható.  17 évesen fél évig a fogamzásgátlás egyik következményeképpen felhízott 75 kg ra.  Ekkor nyúlt bele először mesterségesen a hormon rendszerébe  és azóta nem hajlandó többet fogamzásgátlót szedni.

Miután abbahagyta 57 kg-ra fogyott le, de saját elmondása szerint ez már nem volt kényelmes állapot számára.  Bianka gimnazista kora óta vegetáriánus. 2012-ben bőrproblémái jelentkeztek és az arcán csúnya kiütések jöttek elő. Átesett pár vizsgálaton és megállapították, hogy nagyon magas a kortizolja a tesztoszteronszintje és az ösztrogén progeszteronhoz való aránya is eléggé eltolódott.

Az orvos ismét a fogamzásgátló tablettát javasolta.  Bianka nem fogadta el azt az „értékes” orvosi javaslatot és továbbállt.

2014 től heti 5x  CrossFitezni kezdett.  Olyan szintű stressznek tette ki a vegetáriánus üzemmódban működő szervezetét aminek egy pajzsmirigy gyulladás, 12 kg súlytöbblet és menstruációs zavarok lett a vége.  6 hét alatt 75 kg-ra hízott fel és 27% volt a testzsírja.

Minél kövérebb lett annál kevesebbet evett és már edzeni sem bírt. Orvosi javaslatra elkezdte a pajzsmirigy  hormonok szedését ami részmegoldásként jónak bizonyult de a probléma eredetét ezzel még nem oldotta meg.

Néhány kilót le tudott adni, de messze nem olyan volt mint régen. Miután megkeresett és elvégeztük a vizsgálatsorozatot nehéz dolgom volt, mert nem volt hajlandó visszatérni az állati eredetű ételekhez.

Szakmai kolléganőm segítségével sikerült úgy beállítani az étrendjét, Kcal bevitelét és táplálék kiegészítők adagolását, hogy 3 hónap alatt újra kicsattanóan érezte magát.  A makacs zsírtól is megszabadult.

Ami tetszett Biankában, hogy nem kérdőjelezte meg az általunk javasolt rendszert. Felfogta, hogy ehhez idő kell és kitartás. Egy komplex egészségügyi problémát nem lehet rendbe hozni néhány  hét alatt.

Ami a legfontosabb, hogy Bianka újra jól érzi magát a bőrében.

Számszerűsítve a következő adatokat tudja felmutatni:

  • Derékbőség :- 3,5 cm
  • Csípő: 2,5 cm
  • Testsúly: 3-3,5 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

Bianka edzéseibe ITT tudok belenézni.